Intr-un cuvant: ROMANIA!

22 10 2008

Un anumit prieten de al meu, blogger de felul lui, mi-a adus aminte de o campanie, asa ca urmeaza un articol, si doua filmuletze destul de interesante. 🙂 Strigati pentru Romania:

Probabil că nu există român care să nu fi auzit de campania “Basarabia, pământ românesc”. Este o campanie în care sunt implicaţi zeci de mii de români care încearcă să se facă auziţi postând bannere pe site-uri, lipind afişe, abţipilduri, facand grafitti-uri din capitală până în cele mai retrase orăşele ale ţării. Aceşti oameni arată că pot fi unuţi într-un scop comun, apropierea Basarabiei de România şi salvarea acesteia din ghearele Rusiei care se agaţă de ultimele teritorii din fosta URSS asupra cărora mai are influenţă. Este o campanie din care poţi face parte şi tu: http://www.romanism.netDacă din România, strigă într-un glas acea grupare “rebelă” despre care am vorbit mai sus, în Republica Moldova, din ce în ce mai mulţi tineri luptă pentru păstrarea identităţii naţionale. Filmuleţul postat mai sus l-am primit de la o fata din Republica Moldova însoţit de textul “Arată că şi ţie îţi pasă”. Există un grup pe netlog http://ro.netlog.com/clan/Patrioti_MD care are peste 600 de membri activi. Se discută, se speculează şi se interpretează cel mai mic cuvânt spus de orice politician sau prezentator de ştiri din oricare din cele 3 ţări (România – Moldova – Rusia). Iată câteva fragmente din discuţiile pe care le poartă membrii acestui grup: ”e practic imposibil k peste noapte sa se ajunga la o moldova infloritoare “, “daca nu la o moldova infloritoare, macar la o moldova fara comunism”, “asta da.. realizabil.. daca vom face un efort si vom merge cu totii la urnele de vot.. nu doar “mosnegii””.De ce am scris toate astea pe blog? Pentru că am vrut să arăt că există două ţări ale căror locuitori au un vis, o istorie, o limbă şi o religie comune. Şi…pentru că voiam să arăt că şi românii au demnitate şi luptă în campanii cu din ce în ce mai mulţi susţinători pentru visul lor. Ceea ce este în mintea acestor oameni se poate numi într-un singur fel. FRUSTRARE. Şi…pe bună dreptate.În final aş dori să vă mai arăt încă un film notat cu maximul de steluţe pe youtube, cu 80000 de vizite şi peste 700 de comentarii. Versurile şi imaginile nu mai au nevoie de niciun fel de comentarii:

🙂 Nu sunt o patriota, nu am fost niciodata, dar credeti-ma, daca am fi uniti o data in viata asta, poate facem ceva bine…

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

29 10 2008
Animaliciul57

Hai ca incepi sa scrii din ce in ce mai bmine 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: